24 Şubat 2012 Cuma

1x19 Kehf 82.Ayet - Farklı Boyut


Bu bölümde şehit olan Cevdet komutan emanetinin korunmasını istedi ve kehf suresinin "ve emmel cidâru" diye başlayan ayetinin diline dolandığını söylemişti. Dizide Kobol'ların sandığı gibi prizden çıkarak yanan ev değil de, arşivden yeri bulunan evin altından çıkacak gibi emanet. Haftaya öğreneceğiz. Cevdet komutanın bahsettiği ayetin Türkçe meali:

"Duvar ise, şehirde iki öksüz çocuğundu, altında onlara ait bir define vardı; babaları salih biriydi. Rabbin diledi ki, onlar erginlik çağına erişsinler ve kendi definelerini çıkarsınlar; (bu,) Rabbinden bir rahmettir. Bunları ben, kendi işim (özel görüşüm) olarak yapmadım. İşte, senin sabır göstermeye güç yetiremediğin şeylerin yorumu." /Kehf 82

Twitter Farklı Boyut resmi sayfada da Kehf 82.ayette bir ipucu olduğu söylenmiş. Meraklılarına..

18 Şubat 2012 Cumartesi

1x18 - 9 ve 313 Sayıları - Farklı Boyut


Farklı Boyut'ta sayı olarak 9, 11 bazen ayet rakamları, saat olarak 9.09 ve 3.13 geçe ara ara görüyoruz. Bu bölümde de 9 nolu kapı ve Sadık'ın 3.13 geçe Melek'in evine gelmesini gördük. 9'un neyi temsil ettiğini çoğumuz biliyoruz sanırım. 313'ün neyi temsil ettiğini kesin olarak bilemiyoruz ama Ashab-ı Bedir'in 313 kişi olduğunu, kitapla gönderilmiş peygamberlerin sayısının 313 olduğunu, Calut'un ordusunu yenen Talut'un ordusunun da 313 kişiden oluştuğunu biliyoruz. Bildiklerimizi birleştirince 9 kötüleri 313 iyileri temsil ettiğini görüyoruz. Bildikleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

1x18 Ebced Hesabı - Farklı Boyut


Farklı Boyut'un bu bölümünde ebced hesabına değinildi. İstihbaratçılar Melek'in rüyasında gördüğü yukarıdaki şifreyle bir suikasti önlediler. Bölümde, osmanlıcaya ve ebced'e vurgu yapılması güzel oldu. Unutulan değerlerimizin hatırlatılması izleyenlere öğrenme aşkı uyandırmıştır inşallah.

Yukarıdaki şifrenin cevabıda dizideki şifre bilimcinin ismi Sırrı Sühan.

11 Şubat 2012 Cumartesi

1x17 Jölesiz Hançer - Farklı Boyut


Twitter'daki yetkili Hançer'in Jölesiz oluşunda da bir şifre olduğunu söyledi. Acaba neden olabilir bu? Karanlıklara hizmet edenler bazı zamanlarda Jöle kullanmıyor mu? Jölenin bunlar için önemi nedir ?

9 Şubat 2012 Perşembe

1x16 Medusa'nın Zehri - Farklı Boyut


Dizideki Medusa'nın ifadesiyle : "Bu zehir tenden bendene geçen ve anında kan yoluyla bütün vücuda yayılan bir zehir. Çok kısa bir sürede beyine ulaşır. Vücut biran felç geçirir gibi olur. Zehre maruz kalan kişi hiçbir yerini hareket ettiremez. Bağıramaz, konuşamaz ama korkunç acılar çeker. Sonra da tak diye ölür." Kobra yılanının zehrinden daha zehirli olan bu zehir nasıl birşeydir? Davud amca kitabı eline alınca zehirlendi. Burada ne mesaj verilmek istenmiştir?

5 Şubat 2012 Pazar

1x16 Plaka - Farklı Boyut



Bu bölümde Hançer, Davud Cebecinin araba plakasını not aldı. Ve bu plakadaki sayılar önemli birşey ifade ediyormuş. Sizce ne olabilir ?
34 DVD 1111


1x15 Kağıttaki Dua - Farklı Boyut


Melek, üzerinde bir tutukluk olduğunu ve ibadetlerini aksattığını söylemişti. Davut amca, Melek'e kabz hali diye cevap vermişti ve Melek'e nasihatinde şer güçler insanların boşluklarında boy atar gelişir, düzenli olarak dua ile boşlukları kapatmaya çalışırsan Allah'ta eksik kalan boşluklarını dolduruverir. Öyle olunca da şeytan seni boş işler ile tuzağına çekemez demişti.Ve aşağıdaki duayı kendisine vird edinmesini söylemişti. İşte o dua:

Rabbi eûzü bike min hemezâtiş şeyâtıyni ve eûzü bike rabbi en yahdurun. Anlamı: "Deki:Ya Rabbi,Şeytanların vesveselerinden,onların yanımda bulunmalarından sana sığınırım!.

Müminin Sûresi 97/98

1x15 Berzah Alemi - Farklı Boyut


Ümit ve Emin vefat ettikten sonra gösterilen yer Berzah alemine geçişi temsil ediyordu.

Berzah alemi ile ilgili bilgi:
Dünyada kaldığı sürece bedene bağlı olan ruh, ölüm sebebiyle bir derece serbest kalır. Bedendeyken görmek için göze, işitmek için kulağa, düşünmek için beyne muhtaçken, artık bu aletlerin varlığına gerek duymadan görür, işitir, düşünür ve bilir. Rüyada olduğu gibi. Berzah, 'geçit' demektir ve berzah alemi, dünya ile ahiret arasında bulunan bir 'bekleme salonu'dur. Ruhlar, orada kıyameti ve dirilişi beklerler. 'münker ve nekir taifesinden' olan sorgu melekleriyle karşılaşma, ilk mahkeme, ilk ceza ve ilk mükafat burada gerçekleşir.


Allah hepimizin sonunu hayırlı etsin. Amin!

1x14 KüreGöz Avizecilik - Farklı Boyut



14.Bölümde dikkatimi çeken "KüreGöz Avizecilik" isminin gösterilmesi oldu. Kobol'un gözlerinin kör olması... geçişlerin hep gözlerden olması... Göze dikkat çekildi. Tabi bu göz'ün pek çok anlamı var.