2 Ekim 2012 Salı

Hayalimdeki Kütüphane

Fotoğrafı sadece örnek olarak ekledim. Manisada oturuyorum ve merkezdeki halk kütüphanesi en büyük olarak, başkada yok zaten. Halk kütüphanesi Pazartesi - Cuma günleri 08.30 - 18.00, Cumartesi günü 10.00 - 18.00 saatleri arasında açık, Pazar günleri ise kapalı. Kütüphaneye güncel yayınlar dergi açısından gelir gördüğüm kadarıyla ve o kadar da geniş değil alanı. Belediyenin daha büyük ve modern bir yer yapması gerekiyor. Çünkü bazen kütüphane doluyor ve çalışma imkanı bulamıyorsunuz. Kitabevi arasanız içerisinde sadece kitap olan bir yer var, orasıda çok güzel değil. Rahatça oturacak ve araştırma yapacak yeri yok.

Yani anlayacağınız güzel bir kütüphane, kitabevi yok buralarda. Halk kütüphanesi belli bir saate kadar açık, pazar günleri kapalı. İnsanın canı sıkılıyor bunları görünce. Yabancı dizi-filmlerde kolejlerin, üniversitelerin, şehirlerin kütüphanelerini gösteriyorlar imreniyoruz. Neden mesela 7/24 açık bir kütüphanemiz olamıyor, içerisinde insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek herşey olsa, insanlar kütüpheneden hiç çıkmasa. Dediğim hiçte itopik değil. Sen kütüphanelere sınır, hatta kapalı tutarsan, insanlar vakitlerini başka yerlerde dolaşarak, eğlenerek geçirir tabi. Sonra neden insanımız düşünmüyor, neden farklı fikirler çıkmıyor, neden ilerleyemiyoruz soruları vs. Durum ortada.

Saat 5, 6'ta kapanan AVM gördünüzmü hiç, en geç 24:00'de kapanıyor. Tabi eğlenmeye sınır yok ama okumaya sınır var. En azından 24:00 kadar açık olsa ne güzel olur. Modern bir kitabevi olsa, içerisinde çayını, kahveni yudumlayabileceğin, sokağın sesinin gelmediği ve kitap sayfaları arasında kaybolsa insan. Malesef böyle bir kitabevi de yok! Biri çıksada güzel bir kitabevi açsa, içerisinde araştırma yapılabilecek, istediğin kitabı bulabileceğin, içerisinden çıkmak istemeyeceğin bir kitabevi. Harika olurdu.! Açılırsa ilk müdavimi ben olacağımı buradan yazıyorum.

Türkiyede bahsettiğim şekilde kitabevleri belki vardır, bilmiyorum. Eğer yurtiçi veya yurtdışındaysanız bölgenizdeki beğendiğiniz, bahsettiğim şekildede olabilir, kütüphane veya kitabevlerini fotoğraflarıyla ve biraz bilgi vererek bana ulaştırsanız çok sevinirim. Bir gün bende bir kitabevi açmak istersem, şimdiden alt yapıyı oluşturmak var hayalimde.

Kitap tozları arasında kaybolmanız dileğiyle..
mail : duzcizgi1@gmail.com