18 Nisan 2014 Cuma

Continuum - 2077 Teknolojisi - 1

Continuum dizisi takip edenler 2077'de olabileceği varsayılan teknolojiyi görmüştür. Şimdiki teknolojiye bakıp birde dizideki teknolojiye bakınca olabilir mi diye insan içinden geçiriyor. Yakın zamanda Google, kontak lense monte edilebilen bir kamera için patent aldı. Akıllı lens'in başlangıcı diyebiliriz. Bu haberi okuyunca hemen aklıma continuum dizisi geldi. Dizide yer alan teknolojik unsurları bölümler halinde elimden geldiğince paylaşmak istiyorum.
Şuan hepimizin cebinde akıllı telefonlar var.  İleride elinizin içinde yerleştiriecek bir çiple veya tacağınız bir bileklikle cep telefonlarının yerini gördüğünüz şekilde akıllı çip telefonlara dönüşebilir. 
 Şuan şirketler daha incesini daha iyi görüntü veren led, hd televizyonlar üretiyorlar. İleride telefonda olduğu gibi istediğimiz yere yansıtabileceğimiz, yer kaplayamayan televiyonlar üretilebilir.

İlk başta bahsettiğim Google'ın akıllı lenslerinin heralde son aşamaya gelmiş hale diyebiliriz. Kiera'nın gözündeki lensler çok ileri bir teknoloji. Kolunda gördüğünüz kısımda merkezden o an orada bulunan suçların ismi ve resmi aktarıldı.

Hücresel Bellek İnceleme (HBİ) : HBİ biyo-yükseltme çipi. Hafıza belleği kafatasından alınmış telemetri; video ve sesleri, kanıtları ve duruşmaları kaydetmek için yapılmış. Günün sonunda CPS sunucusuna aktarılıyor.
Buda akıllı lensten görüş alanı. Bulunan suçluları tarama yapıyor. İleride istihbarat, polis, askerler için çok önemli olacağına ve rahatlık sağlayacağına inanıyorum.


 Bir operasyonda sıcak takipte, akıllı lens ayak izlerini (üstte) göstererek takip etmesinde yardımcı oluyor. Ve Isı değerlerinden maddenin arkasındaki kişileri görebilmesini sağlıyor (altta).

Ve kurşun geçirmez yelekler. Kurşun girse bile anında absorve oluyor ve çatışmaya kalındığı yerden devam ediliyor.


Son olarak renk değiştirilebilir kıyafetler. İstediğiniz renkte pantalon veya gömleğiniz olması çok tasarruflu olacaktır. 


 
 
 Heyecan verici şeyler bunlar. İnsanlığın faydasına kullanılacağı gibi zararına da kullanabileceğini düşünüyorum. Ama şuan bu teknolojiye sahip istihbarat ve polislerimizin olmasını isterdim. Bu teknolojiyle insanlar güven içinde yaşayabiliyorlar, çünkü suç çok işlenmiyor.

Devamı gelecek.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder