20 Ocak 2013 Pazar

Fotoğrafçılık Üzerine Blog ve Siteler


Fotoğrafçılığa meraklıysanız, durmadan araştırma yapmalı ve yeni bilgiler edinmelisiniz. Kendi açımdan faydalı bulduğum blog ve siteleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı olur.

1 - Canonturk.com Canon fotoğraf makinaları, lensleri hakkında detaylı incelemeler bulunmakta. Üyelerin birbirine yardımcı olduğu forum bölümünde de çeşitli lenslerle çekilmiş fotoğraflar, çekim teknikleri, sorunlar hakkında çeşitli konular mevcut. Canon markaya sahip bir makinanız varsa burayı ziyaret etmelisiniz.

2 - Filmfabrikasi.com Kısa film hakkında bulabileceğiniz herşey bu forumda. Kısa film çekerken gereken ekipmanlar, çekilen kısa filmler ve ekipman alışverişinin bulunduğu bir site.

3 - Blog.fotografium.com Fotoğrafçılık hakkında bilgi edinebileceğiniz güzel bir blog.

4 - Fotokolik.org/blog/   Yeni açılan ama içinde faydalı bilgiler dolmaya başlayan bir blog.

5 - Tahiryildiz.com  Canonturk'un kurucusu olan Tahir Yıldız yeni açtığı ve değerli bilgilerin olduğu bir blog.

6 - Kkymn.com Film çekimi ve montaj derslerinin bulunduğu güzel bir site.

7 - Fotozeynep.com.tr  Makine, ekipman, lens veya tripod alacaksınız alışveriş için güvenilir bir site. Taksit seçeneklerinin fazla olmasıda önemli bir avantaj.

8 - Meren.org Başka bloglarda böylesini görmediğim fotoğraf hakkında farklı bilgiler vermekte. Fotoğrafçılığa ilgiliyseniz incelemenizi öneririm.

9 - Diyphotography.net Diy = Do it yourself  'kendin yap' manasına geliyor. Özellikle yabancılar bu işi iyi yapıyor. Youtube'dede birçok Diy videoları var. Bu sitede fotoğraf ekipmanları üzerine bir diy sitesi. Çokta başarılı. Yakında burda gördüğüm bir ekipmanı yapmak için kolları sıvayacağım.

10 - Hakkiceylan.com Başarılı Türk fotoğrafçılardan birisi. Açtığı blogunda öğretici yazılar yer almakta.

11 - Fotokritik.com Fotoğraflarınızı çektiniz, bu sitede paylaşıp kullanıcıların değerli yorumlarını ve beğenilerini alabilirsiniz. Diğer fotoğraflardan da esinlenip, tecrübenizi geliştirebilirsiniz.

12 - Youtube.com Burayı hepiniz biliyorsunuz. Kişilerin diy videolarını bulabilirsiniz. Birkaç örnek sayfa. Filmriot , Thefrugalfilmmaker , Knoptop 

13 - Uzmantv.com Fotoğrafçılık hakkında temel bilgileri alabileceğiniz, başarılı bir video sitesi.

1 yorum: