30 Ağustos 2012 Perşembe

Manisa - Avlantı Aile Çay Bahçesi - Bir Gezi Yazısı


Merhabalar!

Bugün İlhami ile beraber Manisa Merkez Ulucami’nin üstünde yer alan,  Spil Dağı’na giden yolun sol tarafında kalan Avlantı Aile Çay Bahçesi’ne gittik. Amacımız Manisa’nın uzun süredir kasvetli olan havasından - özellikle yaz aylarında - bir nebze olsun ferahlamak, Manisa’yı tepeden aşağı seyir etmek, hem de sizleri gittiğimiz yerlerden, gördüğümüz yerlerden haberdar etmekti.

Manisa’da bahsi geçen yerden daha yüksek yerde yer alan bir başka çay bahçesi yok - bildiğim kadarıyla - ve buradan Manisa’yı seyredebiliyorsunuz; hükümet konağı, ulupark, birçok cami ve unutmadan geçmemek gerekir ki her yıl üzerinden mesir saçılan Sultan Cami…

Bahsi geçen çay bahçesi sıradan, ayırt edici bir özelliği yok; bir kısmı yol kenarından aşağıya doğru demirden bir çıkıntı üzerine oturtulmuş. Demir çıkıntının alt tarafında çarpık yapılaşma göze çarpıyor ve kızlı erkekli birkaç çocuk ellerinde cam parçalarıyla güneş ışığını gözümüze yansıtıp bizimle birlikte diğer müşterileri de rahatsız ediyorlar; bunu kendilerine oyun edinmişler.

Öncelikle yiyecek açısından sınırlı bir menülerinin olduğundan bahsedelim; Tost çeşitleri, ekmek arası çeşitleri, tavuk dürüm, gözleme çeşitleri, sucuk ekmek. Bisküvi, çikolata vb. bulamazsınız.

İki çay(çay bardağı) ve bir paket de çekirdek sipariş ettik. Çayı beğendim; fakat demlenmiş çay taneleri de bardak ile beraber gelmiş, anlaşılan süzülmemiş. Çekirdek isterseniz, çekirdek alternatifi yok, standart paket getiriyorlar. Duble çay isterseniz, su bardağında getiriyorlar :)

Bir de şöyle bir olay geçti; İlhami’nin çayı az kalmıştı ve daha bitirmeden bardağı çekip götürdüler, şaşkınlıktan sesini bile çıkaramadı. Açıkçası hizmet anlayışına 5 üzerinden 3 veriyorum.

Çekirdek için de iki tane ekmek sepeti getirdiler :)

Fiyatı soracak olursanız 2 çay ve 1 paket çekirdeğe 6 lira ödedik. Oturup da bu kadar para vermem diyorsanız manzarayı Spil dağına giden yol boyunca temaşa etmeniz mümkün.

Sonuç olarak sadece manzara için bir daha kolay kolay Avlantı’ya gitmem. :)
 
Yolun karşı tarafında Avlantı çeşmesi mevcut; Hayriye - Mehmet Durmaz Hayratı imiş. Yazın bu sıcak günlerinde buraya kadar gelmişken buz gibi akan bu sudan ferahlamanızı tavsiye ederim. Öyle ki bu çeşmenin başında damacanalarla sıra bekleyen insanlar görmeniz mümkün.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler!

Bir daha ki yazı da buluşmak üzere!

Yazar : sadık




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder