25 Ağustos 2012 Cumartesi

Uzay ile ilgili site fikri


Çoğu kişi internette ne site açsam diye düşünüyor. Türkiye de olmayan siteler diye google da aratanlar olmuş. Paylaşacağım fikir Uzayla ilgili olacak. Türkiye'de kapsamlı bir Uzayı anlatan, resimlerin videolarına kadar bir site yok. Yani amatör sayılabilecek siteler var onlarda yeterli değil. Sitede yabancı uzay blogları takip edilip, yeni çıkan haberler tercüme edilebilir. Böylelikle güncel haberler sıkıntı olmayacaktır. Uzayla ilgili tüm resimlerde tek bir başlık altında toplanabilir, eğer çeşitlilik varsa kategorilere ayrılabilir. Videolar kısmında filmler, belgeseller ve güncel haber videoları paylaşılabilir. Tabi bunların hepsinde yorumlama sistemi de olursa çok güzel olur. Gökbilim.com var forum olarak, en güncel uzay forumu diyebiliriz. Aslında potansiyel hazır o sitede. Forum ve üyeler var. Portallarını dediğim gibi değiştirirlerse çok daha verimli bir site olacağına inanıyorum.

Türkiye daha Uzaya yönelemedi maalesef. Bir Uzay kanunumuz bile yok. Eski genelkurmay başkanı Büyükanıt 'Nijerya'nın bile Uzay kanunu olduğunu söyledi'. Türkiye napıyor bilmiyorum. Terör yedi bitirdi ülkemizi. Kalkınamadık bir türlü, başka ülkeler engelliyor orası başka ama bir yerlerden başlamalı diye düşünüyorum. ABD, Rusya, Almanya, Çin birçok ülke çalışmalar yapıyor, geliştiriyor kendini. Uzayda karınca gibiyiz. Çok bişey bulunamıyor ama o yolda teknolojik gelişmeler yaşanıyor. Birçok yeni teknolojiler bulunuyor. Kendi heronlarımızı yönetemiyoruz gerçi, sınırlarımızı o heronlar 7/24 kontrol etse, tek vatan evladı şehid olmayacak ama herneyse konuyu dağıtmayalım.

Bu siteyle birazda geleceğe yatırım yapılmış olacak. Çünkü Türkiye illaki bi zaman Uzayla ilgili çalışma yapılacak, kanun çıkacak, üs yapılacak. İşte o zaman açtığınız sitenin değeri daha da artacak. Bundan böyle Türkçe videolar, belgeseller, filmler çıkacak, makaleler yazılacak. Siz o zaman görün sitenin hitini. Ayrıca sitede eğitici derslerin bulunması, meraklıların siteden çıkmamasını sağlayacak. Dürbün, teleskop alımında yapılması gerekenler, nasıl kullanılması gibi tecrübeli yazarların yazması Türk halkını bir nebze olsun araştırmaya sevkedecektir. Uzay fotoğrafçılığı da fotoğrafseverler için çok iyi olacaktır. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Gördüğüm kadarıyla bilgi saklanıyor, tamam bilgi güç ama bencil olmamak gerekli. Web projesi arayanlar bulduklarını fikirleri çalınır korkusuyla paylaşmıyorlar, merak etmeyin hemen herkes yapacak diye birşey yok. O kadar kolay değil bu işler. Buyrun fikrimi paylaştım. İnşallah fikri beğenen ve uygulamaya koyan biri çıkar. İyi çalışmalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder